Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalistul Pavel Șeremet a murit…

Jurnalistul Pavel Șeremet a murit la Kiev în urma unei explozii. Membru al consiliului de administrație al MAI : este un omor cinic și bine planificat

La Kiev a fost ucis jurnalistul Pavel Șeremet. Publicația  „Украинская правда” scrie că jurnalistul a  murit după ce mașina în care acesta se afla a explodat.  Șeremet era la volanul automobilului, iar explozia a avut loc la 7:45, ora locală, miercuri, 20 iulie, după ce Șeremet a ieșit din casă. Automobilul în care se afla jurnalistul aparținea directoarei publicației „Украинская правда”, Aliona Pritula. Ea nu se afla în mașină.

Anton Gerashchenko, membru al consiliului de administrație al Ministerului Afacerilor Interne a scris pe o rețea de socializare că ceea ce s-a întâmplat cu Șeremet este un omor cinic și bine planificat. „Ancheta va examina toate versiunile posibile ale uciderii lui Pavel Șeremet. În primul rând, cele în  legătură cu activitatea  sa jurnalistică. Nu va fi exclusă nici urma rusească”, a menționat Gerashchenko.

Și procurorul general, Iuri Luțenko  a spus că  explozia automobilului a fost cauzată de un dispozitiv explozibil. Luțenko a promis să facă tot posibilul pentru dezvăluirea crimei, scrie bykvu.com

Pavel Șeremet avea 44 de ani și era un cunoscut jurnalist de proveniență bielorusă, care a activat atât în Rusia, cât și în Ucraina. De la mijlocul anilor ’90 Șeremet a lucrat la „Первый канал ” ( ОРТ, pe atunci), mai întâi pe postul de corespondent special, iar mai apoi ca prezentator de știri și autor de filme documentare. În ultimul timp, Șeremet locuia în Ucraina și activa la  „Украинская правда”.

Sursa foto: bykvu.com