Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, a fost externată din spitalul englez

Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, a fost externată din spital. Starea ei de sănătate s-a îmbunătățit după ce a fost otrăvită cu neurotoxină în orașul britanic Salisbury, la începutul lunii martie 2018. Directorul spitalului, Christine Blanchard, confirmă că Iulia Skripal este stabilă, dar asta nu înseamnă sfârșitul tratamentului ei. Iulia a fost transportată într-un „loc sigur”, scrie Novaia Gazeta, cu referire la BBC.

Tatăl ei, fostul spion rus Serghei Skripal, rămâne deocamdată în spital, dar starea lui „se îmbunătățește rapid”, anunță medicii de la spitalul din Salisbury.

Amintim că Iulia și Serghei Skripal au fost otrăviți cu neurotoxină în orașul Salisbury din Marea Britanie. Cei doi au fost găsiți fără cunoștință lângă un restaurant din oraș, în ziua de 4 martie 2018, iar ulterior au fost internați în spital în stare critică. Potrivit medicilor, starea Iuliei era puțin mai bună decât cea a tatălui ei.

Neurotoxina este o substanță care acționează asupra țesutului nervos. Substanța periculoasă face parte din clasa „Novice”, dezoltată în URSS, conform investigației.

Marea Britanie a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele incidentului însă Rusia neagă toate acuzațiile aduse. Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) investighează cazul.

Sursa foto: Yury Senatorov/Kommersant (AFP)

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *