Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Irak: atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană…

Irak: atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană ale jihadiștilor

Forțele de securitate irakiene au dejucat sâmbătă, 6 iunie, atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană puse la cale de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în provincia vestică Al-Anbar, transmite AFP, citând un ofițer al armatei irakiene.

Forțele guvernamentale au utilizat rachete antitanc rusești Kornet pentru a distruge două vehicule-capcană aflate în mișcare. Un al treilea vehicul a fost distrus de o lovitură aeriană, în sectorul Nadhim al-Taqsim, la vest de Bagdad, a precizat colonelul citat de AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că au fost distruse, în fapt, patru vehicule-capcană, și că raidul aerian a fost efectuat de coaliția internațională condusă de SUA.

Joi, forțele de securitate au utilizat rachete pentru a dejuca atentate sinucigașe cu vehicul-capcană puse la cale împotriva a două baze ale armatei în provincia Al-Anbar, controlată în cea mai mare parte a sa, inclusiv capitala Ramadi, de gruparea jihadistă.

Luna trecută, Statul Islamic a utilizat numeroase vehicule-capcană pentru a cuceri Ramadi. Drept răspuns, SUA au anunțat trimiterea a 2.000 de lansatoare de rachete antitanc AT4s pentru a-i ajuta pe irakiene să neutralizeze aceste vehicule.

În Irak și Siria, gruparea jihadistă recurge tot mai frecvent la ‘camioane bombă’ pline cu explozibili, conduse de șoferi kamikaze, precizează AFP.

Sursa foto: The Daily Star