Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Sandler, Ex-directorul Gimnaziul-Internat nr.3…

Igor Sandler, Ex-directorul Gimnaziul-Internat nr.3 din Chişinău a ieșit din închisoare. Dosarul său, în care a fost condamnat pentru exploatarea sexuală a unui minor, trimis la rejudecare

Dosarul fostului director al Gimnaziului – Internat nr. 3 din mun. Chişinău, Igor Sandler, în care a fost condamnat la 17 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de copii în scop de exploatare sexuală, a fost întors în instanța de fond. Asta după ce Curtea de Apel a statuat vicii de procedură la formarea completului de judecată care a examinat cazul în prima instanță.

Astfel, dosarul va fi reluat de la zero, iar Igor Sandler a fost eliberat, însă nu a fost achitat, vina sa urmând a fi demonstrată în instanță.

La 12 septembrie 2018, Igor Sandler, ex-director la Gimnaziul – Internat nr. 3 din municipiul Chișinău a fost condamnat de către prima instanță, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la 17 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru trafic de copii.

Potrivit sentinței emisă de Judecătoria Chișinău, în beneficiul părții vătămate minore s-a dispus încasarea din contul inculpaților a prejudiciului, în valoare de la 800 000 lei.

Potrivit Procuraturii Generale, din vara anului 2016 până în septembrie 2017, un om de afaceri s-a înțeles cu directorul gimnaziului-internat „pentru racolarea unui minor pentru a-și satisface poftele sexuale”. Omul de afaceri îi oferea minorului cadouri, haine, distracții în locuri de agrement și deplasări peste hotarele R. Moldova, menționau atunci autoritățile.

Potrivit autorităților, ca urmare a înțelegerii dintre ex-directorul gimnaziului-internat şi omul de afaceri, minorul a fost supus exploatării sexuale în oficiul întreprinderii, precum și în diferite apartamente, fiind abuzat sexual prin impunerea la săvârşirea unor acţiuni perverse şi a altor acţiuni cu caracter sexual.