Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon susține că Sîrbu și…

Dodon susține că Sîrbu și Candu au vrut să adere la PSRM: „Au venit cu mâinile în sus, „zdaiomsea”, trecem la voi”. Reacția lui Sîrbu

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține că deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu, în iunie 2019, fiind încă deputat PDM, ar fi vrut să adere la PSRM. În replică, parlamentarul susține că declarația lui Dodon este „o aberație totală”.

Eu cred că această cumpărare de deputați e bătaie de joc de Parlament, de democrație, de opinia cetățenilor. Eu sunt ferm convins că majoritatea cetățenilor le este rușine de ceea ce se întâmplă în Parlament. Eu din start am spus că pe președintele și PSRM nu o să se ocupe cu cumpărarea deputaților, cu atragerea deputaților. Vreau să vă spun că în luna iunie anul trecut, de la PD, acesta Sirioja Sârbu, suna colegii mei, dădea mâinile, „zdaiomse”, gata, trecem la voi. Categoric nu este acceptat să treacă la noi. Candu a fost la mine în birou prin septembrie, octombrie și mulți alții, dar ei singuri au spus despre asta. Eu nu am admis ca niciunul dintre ei să treacă la noi cu toate că ei erau gata, fără bani, fără nimic, spuneau că venim în echipa dumneavoastră, echipă de perspectivă.

Eu la voi nici la unu, nici la un partid nu m-am băgat, ca să scot deputați, nu o să fac niciodată acest lucru. Eu nu sunt Plahotniuc, dar voi vă băgați la noi. Eu nu mă bag la voi și voi în familia noastră politică nu vă băgați”, a declarat Dodon.

Solicitat de către ZdG, deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, ne-a comunicat că declarațiile lui Dodon sunt false și că „sunt o aberație totală”.

Mai mult, acesta spune că l-a refuzat de două ori pe Dodon.

„Pentru mine a fost o noutate acest anunț. Văd că domnul Dodon mă tot bagă în seamă. Sunt flatat de atenția președintelui, doar că, probabil, el este foarte mult dezinformat de propria echipă. L-am văzut o singură dată pe Dodon – am fost cu echipa PDM atunci când se discuta despre noul Guvern. Acest anunț este o aberație totală, deoarece eu niciodată nu voi face parte din echipa unor bandiți care răpesc oameni. Domnul Dodon, posibil, ar vrea. L-am refuzat în 2011, când mi-a propus să plec cu el, în 2013, când iarăși mi-a propus să vin în PSRM. Eu nu am avut și nici nu voi avea de gând”, ne-a comunicat Sîrbu.

Andrian Candu nu a răspuns la apelul ZdG.