Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incident în Londra: un mort…

Incident în Londra: un mort și opt răniți

independent.ie

Un om a murit și alți opt sunt răniți după ce o camionetă a intrat într-un grup de pietoni, în apropierea unei moschei din regiunea de nord a Londrei. Incidentul s-a produs la miezul nopții.

Premierul britanic Theresa May a declarat că poliția cercetează incidentul drept un „atac terorist”, relatează BBC News.

Martorii susțin că tirul se îndrepta direct spre pietoni. Ulterior, șoferul camionetei ar fi încercat să fugă, strigând „Voiam să-i ucid pe musulmani”. Martorii oculari au declarat că suspectul a fost reţinut de oamenii prezenţi la faţa locului până la sosirea poliției. Presupusul atacator este un bărbat de 48 de ani.

„Poliţia Metropolitană a intervenit în cazul unui atac terorist groaznic asupra oamenilor nevinovaţi aflaţi în Finsbury Park. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către persoanele afectate. Nu cunoaştem încă toate detaliile, dar este în mod cert un atac deliberat asupra londonezilor nevinovaţi, mulţi dintre ei care şi-au încheiat rugăciunile în luna sfântă a Ramadanului. Deşi pare a fi un atac asupra unei anumite comunităţi, este şi un atac asupra tuturor valorilor comune privind toleranţa, libertatea şi respectul, la fel ca în cazul atacurilor de la Manchester, Westminster şi Podul Londrei”, a spus Sadiq Khan, primarul orașului Londra, prin intermediul contului său de Facebook, scrie Mediafax.