În România încep audierile după ce 33 de răniți la mitingul antiguvernamental au făcut plângeri penale

33 dintre cei peste 400 de răniţi în intervenţia jandarmilor la mitingul antiguvernamental din București, din 10 august, au făcut plângeri penale împotriva trupelor speciale, scrie digi24.ro.

Procurorii militari verifică dacă jandarmii care au intervenit la protestul diasporei se fac vinovaţi de abuz în serviciu şi purtare abuzivă. Anchetatorii cer victimelor şi martorilor filmări cu momentele în care trupele speciale trag cu gaze lacrimogene, grenade defensive şi bat manifestanţi.

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni. În urma incidentelor, peste 450 de persoane au primit asistenţă medicală în Piaţa Victoriei, dintre aceste 65 fiind transportate la spital.

Zeci de mii de oameni nu s-au lăsat intimidați de intervenția în forță a jandarmilor de vineri, 10 august, și au ieșit, din nou, sâmbătă și duminică în Piața Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *