În regiunea Lvov a fost interzisă utilizarea publică a produselor culturale rusești

Consiliul Regional Lvov a introdus un moratoriu privind utilizarea publică a produsului cultural rusesc (inclusiv publicații, filme și muzică) pe teritoriul regiunii, scrie Hromadske.

57 de deputați din regiune (din 116) au votat pe 18 septembrie „pentru” această decizie. Moratoriul este anunțat până la „încetarea completă a ocupației teritoriul Ucrainei”.

În decizie se spune că aceasta a fost luată „la numeroasele cereri ale organizațiilor obștești patriotice și de veterani”. De asemenea, se spune că pentru „informarea sistematică privind moratoriul” a persoanelor fizice și juridice va fi creat un grup de lucru interdepartamental, în care vor intra activiști, funcționari și poliția.

Consiliul Regional Lvov a recomandat administrațiilor locale din zonă să ia decizii similare.De asemenea, deputații au dispus pregătirea pentru examinarea de către Consiliul Regional a unui apel către Rada Supremă cu privire la modificarea unor acte legislative pentru introducerea unui moratoriu similar pe întreg teritoriu al Ucrainei.

Vladimir Tcacik, deputat al Consiliului Regional Lvov (Partidul Radical), a declarat pentru Hromadske că „moratoriul demult trebuia introdus”.

„Noi trebuie să reacționăm la acele evenimente, care există în țara noastră. Demult trebuia să reacționăm, adecvat să reacționăm. Noi toți trebuie să luptăm pe diferite căi legale. Iată exemplu de acțiuni legale. În opinia mea, demult trebuia să facem acest lucru. Spuneți-mi, ce există ucrainean în Rusia?! Deci, de ce ucrainenii ar trebui să fie atât de buni cu toții?! Această bunătate ne iese pe ochi. Eu consider aceste acțiuni ca fiind corecte și personal am votat „pentru”, a spus Tcacik, deputat al Consiliului Regional Lvov.

Notă: produs cultural (valori culturale) — bunuri și servicii, care sunt fabricate (editate) în procesul de activitate culturală pe bază de opere și servesc pentru a satisface nevoile de creație, spirituale, de recreere a cetățenilor (publicații, filme și demonstrarea lor, produse audio (fonograme, albume audio), produse de artă, prezentări de teatru și de circ, concerte și altele).

Comitetul de Stat al Televiziunii și Radiodifuziunii din Ucraina a propus pe 30 mai 2018 introducerea unor sancțiuni împotriva editorilor de cărți rusești.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *