În Norvegia vor avea loc cele mai ample manevre ale NATO de la încheierea Războiului Rece

Aproximativ 50 000 de soldaţi, sprijiniţi de mijloace materiale considerabile, vor lansa joi, 25 octombrie, în Norvegia cele mai ample manevre militare ale NATO de la încheierea Războiului Rece, o demonstraţie de forţă care irită Rusia vecină, informează Agerpres, citând AFP.

Exerciţiul Trident Juncture 18, preconizat să se desfăşoare până la 7 noiembrie, vizează antrenarea Alianţei Nord-Atlantice pentru a interveni în salvarea unuia dintre membrii săi.

„Exerciţiile terestre vor fi efectuate la 1 000 km de graniţa cu Rusia şi operaţiunile aeriene la 500 km. Rusia nu are niciun motiv să se îngrijoreze”, a declarat generalul norvegian Rune Jakobsen.

Chiar dacă manevrele vor fi organizate la o distanţă apreciabilă de frontiera ruso-norvegiană, care se întinde pe o lungime de 198 km în Arctica, Moscova şi-a manifestat indignarea.

Reunind cele 29 de ţări membre ale NATO, cărora li se vor alătura Suedia şi Finlanda, exerciţiul impune prin amploarea mijloacelor utilizate. Cei 50 000 de soldaţi vor fi sprijiniţi de 10 000 de vehicule, 250 de avioane şi 60 de nave, inclusiv un portavion SUA.

Integral pe www.agerpres.ro

 

SURSA: AGERPRES
FOto: REUTERS/Piroschka van de Wouw

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *