Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În Estonia sunt adunate semnături…

În Estonia sunt adunate semnături pentru închiderea portalurilor Baltnews și Sputnik

Material de pe Novaya Gazeta

Portalurile de analiză Baltnews și Sputnik și portalul Propastop au început să adune semnături pentru închiderea versiunilor estoniene ale portalurilor Baltnews și Sputnik, relatează Postimees.

„În Estonia acționează surse de informații ale rețelei de propagandă rusă Russia Today care folosesc domenii estoniene (baltnews.ee și sputniknews.ee). Aceste site-uri răspândesc informații ostile pentru Estonia”, susține publicația Propastop. Totodată, potrivit publicației Propastop, portalurile Baltnews și Sputnik, care sunt finanțate de guvernul rus, incită la ură etnică și rescriu istoria Estoniei.

„Astfel de portaluri de știri doresc să creeze impresia că sunt organizații autohtone sau inițiative civice unde există libertate de gândire și de exprimare. De fapt, acestea sunt folosite pentru a difuza mesaje strategice de la statele interesate de acest lucru. Baltnews și Sputnik Eesti încearcă să diminueze linia dintre jurnalism și propagandă pentru a reduce vigilența cititorilor”, a notat Propastop.

Scopul colectării semnăturilor este de a suspenda utilizarea domeniului național .ee pentru site-urile Baltnews și Sputnik. Cei care colectează semnăturile spun că dacă această inițiativă se va solda cu succes, vor propune și colectarea de semnături pentru blocarea canalelor de televiziune ale Kremlinului în Estonia.

Semnăturile vor fi colectate până la 10 septembrie.