În Estonia sunt adunate semnături pentru închiderea portalurilor Baltnews și Sputnik

Material de pe Novaya Gazeta

Portalurile de analiză Baltnews și Sputnik și portalul Propastop au început să adune semnături pentru închiderea versiunilor estoniene ale portalurilor Baltnews și Sputnik, relatează Postimees.

„În Estonia acționează surse de informații ale rețelei de propagandă rusă Russia Today care folosesc domenii estoniene (baltnews.ee și sputniknews.ee). Aceste site-uri răspândesc informații ostile pentru Estonia”, susține publicația Propastop. Totodată, potrivit publicației Propastop, portalurile Baltnews și Sputnik, care sunt finanțate de guvernul rus, incită la ură etnică și rescriu istoria Estoniei.

„Astfel de portaluri de știri doresc să creeze impresia că sunt organizații autohtone sau inițiative civice unde există libertate de gândire și de exprimare. De fapt, acestea sunt folosite pentru a difuza mesaje strategice de la statele interesate de acest lucru. Baltnews și Sputnik Eesti încearcă să diminueze linia dintre jurnalism și propagandă pentru a reduce vigilența cititorilor”, a notat Propastop.

Scopul colectării semnăturilor este de a suspenda utilizarea domeniului național .ee pentru site-urile Baltnews și Sputnik. Cei care colectează semnăturile spun că dacă această inițiativă se va solda cu succes, vor propune și colectarea de semnături pentru blocarea canalelor de televiziune ale Kremlinului în Estonia.

Semnăturile vor fi colectate până la 10 septembrie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *