În Armenia, un laborator a eliberat pentru o probă de ceai rezultate ca ale unor analize de urină

În laboratorul unui spital municipal din Armenia au fost efectuate analize ale unei infuzii de ceai, pentru care au fost eliberate rezultate ca pentru urină.

Experimentul a fost efectuat de noua directoare a instituției medicale din Armenia. Nune Avanesean conduce această instituție medicală de opt luni. Ea a spus că a primit multe plângeri în privința calității analizelor, de aceea a decis să verifice personal buna credință și profesionalismul angajaților săi.

Directoarea a turnat într-un recipient ceai verde, care este asemănător după aspect și culoare cu urina și, spre surprinderea ei, a primit rezultate „reale”.

„Am primit rezultate ca pentru urină, erau indicate toate componentele – leucocite, eritrocite, epiteliu. Infuzia de ceai nu poate conține toate aceste elemente. Au eliberat un rezultat ca al unui bolnav de pielonefrită”, a spus Nune Avanesean.

Lucrătorii laboratorului au declarat, că „acest lucru s-ar putea întâmpla oricui”. Mai mult, ei au presupus, că directoarea a putut să le transmită pentru analize nu doar ceai.

„De unde să știm, poate acolo a fost și urină. Nu suntem animale de laborator. Ce înseamnă asta? Eu tot sunt specialistă, pot găsi o mulțime de mizerie în diferite laboratoare”, s-a indignat una din laborante.

Directoarea spitalului a menționat că acești specialiști au de a face cu sănătatea oamenilor, iar vicedirectoarea a recunoscut că este șocată la gândul că în baza acestor rezultate ale analizelormulți bolnavi, probabil, au primit tratamente greșite.

După ce a primit rezultatele analizei de laborator, directoarea instituției medicale a convocat angajații în ședință. Opt din cincisprezece angajați au depus cerere de demisie.

Cu același scop, de a verifica profesionalismul angajaților, directoarea laboratorului a dat și o probă de sânge pentru analiză. Aceasta a prezentat trei probe de sânge cu indicarea că ar fi de la trei persoane diferite. Potrivit șefei instituției, rezultatele au fost atât de diferite încât, într-adevăr, ar fi putut spune că probele de sânge ar fi fost recoltate de la persoane diferite.

Asupra incidentului s-a expus ministrul Sănătții din Armenia. „Directorul spitalului este numit pentru a controla calitatea instituției. Este vorba de o abordare creativă”, a spus ministrul Levon Altunean.

Întrebat de jurnaliști, dacă nu-l deranjează faptul că în laboratoare lucrează diletanți, Levon Altunean a spus: „Se poate întâmpla orice”.

Sursa: Jam News

Foto: jamnews.net

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *