Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul Cioloș: confiscarea averilor guvernanților…

Guvernul Cioloș: confiscarea averilor guvernanților corupți intră în vigoare

Raluca Prună, ministra Justiției în România, a declarat, la Digi24, că nu exclude pregătirea unei ordonanțe de urgență pentru aplicarea directivei europene privind confiscarea extinsă, care ar trebui să fie transpusă în legislația românească până la 4 octombrie. Confiscarea extinsă urmează să primească și votul parlamentarilor. Confiscarea extinsă se extinde și asupra unor terți, adică a rudelor sau prietenilor pe numele cărora corupții și-au trecut averile, relatează aktual24.ro.

„Pregătirea acestui proiect este mai veche. Este o directivă europeană care a intrat în vigoare în aprilie 2014.

Nu exclud posibilitatea unei ordonanțe de urgență fiind vorba de una dintre pârghiile care ar putea aduce mai mulți bani la buget”, a declarat Raluca Prună la Digi24.

Ministra Justiției a menționat că proiectul de lege privind confiscarea extinsă reprezintă transpunerea în legislația românească a unei directive europene, al cărei termen este 4 octombrie.

„Dacă vrem un buget mai mare, eu cred că e cazul să luăm înapoi ceea ce ni s-a furat. Confiscarea aceasta extinsă — ca să vorbesc foarte metaforic — nu înseamnă doar confiscarea a ceea ce s-a furat, ci și beneficiul economic pe care un bun furat îl produce. Dacă, de exemplu, fur o sumă de bani cu care îmi cumpăr niște imobile care produc niște chirii, ceea ce statul trebuie să ia înapoi prin confiscare extinsă este și suma pe care am furat-o, dar și ceea ce ea a produs”, a explicat ministra.

Sursa: aktual24.ro