Grevă în mai multe birouri Google din întreaga lume

Mii de angajați ai companiei Google cer schimbări majore în ceea ce privește politica firmei de a trata acuzațiile de hărțuire sexuală, transmite Reuters.

Angajații Google solicită companiei-mame Alphabet Inc să includă un angajat ca reprezentant în consiliul de administrație și să ofere pe intern date referitor la capitalul propriu al companiei. Ei vor, de asemenea, să nu mai aibă loc mediere forțată în cazurile de hărțuire sexuală din cadrul companiei, dar și echitate în materie de salarizare și oportunități.

Un adevărat scandal a izbucnit la Google săptămâna trecută, după ce s-a aflat că unul dintre directorii companiei a primit o plată compensatorie de 90 de milioane de dolari după ce a părăsit firma, deși pe numele său era depusă o plângere de hărțuire sexuală.

Șeful Executiv al Google, Sundar Pichai, a declarat că „angajații au propus idei constructive” și  compania „va lua act de toate propunerile, pentru a fi realizate”.

Foto: Twitter @GOOGLEWALKOUT/Handout via REUTERS

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *