Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (Foto, Video) Vile de lux,…

(Foto, Video) Vile de lux, podgorii în Toscana, iahturi și fonduri de binefacere. Imperiul de corupție al lui Medvedev, deconspirat

Premierul rus, Dmitri Medvedev deține o avere de peste 70 de miliarde de ruble sau 1,1 miliarde de euro, pe care ar fi acumulat-o prin scheme frauduloase, la baza cărora stau luări de mită sub formă de donații. Fondul de Luptă  împotriva Corupției, condus de juristul și activistul rus Alexei Navalnîi a publicat cea mai de amploare investigație realizată vreodată în F. Rusă în care deconspiră „imperiul de corupție” construit de Medvedev, proprietățile sale din țară și de peste hotare și afacerile gestionate de persoane interpuse. Investigația „Он вам не Димон” (Acesta pentru voi nu este Dimon) poate fi accesată atât în limba rusă, cât și engleză. Mai mult jurnaliștii au realizat și un film de 50 de minute în care arată cum premierul rus a construit averea din mită și împrumuturi constroversate.

Investigația care prezintă averea impresionată a actualului premier și fostului președinte al F. Ruse, potrivit jurnaliștilor, a pornit de la o simplă fotografie a lui Medvedev, în care acesta apare purtând o pereche de ghete. S-a dovedit că încălțămintea a fost cumpărată prin intermediul unui magazin online, iar autorul comenzii și adresa unde a fost livrat produsul sunt comune pentru mai multe firme și fonduri care gestionează proprietățile și afacerile sale.

Urmăriți AICI investigația video în limba rusă

Potrivit jurnaliștilor, Medvedev deține zeci de proprietăţi imobiliare, ferme, podgorii, maşini de lux, iahturi ș.a.

„Mai exact, Medvedev s-a îmbogăţit şi şi-a ascuns banii prin intermediul unei reţele de fundaţii caritabile şi organizaţii nonguvernamentale care au fost înfiinţate pe numele unor rude şi apropiaţi de-ai săi şi care s-au bucurat de numeroase „donaţii“ din partea unor oligarhi sau „împrumuturi“ din partea unor bănci de stat. Banii au fost folosiţi uterior pentru achiziţionarea de bunuri imobiliare şi alte proprietăţi în Rusia şi în străinătate”, rezumă adevărul.ro.

Punctul de pornire a investigației a fost încălțămintea cumpărată de Medvedev prin intermediul unui magazin online
Reşedinţa de la Psehako
Interior, reşedinţa de la Psehako
Interior, reşedinţa de la Psehako
Reședința din regiunea Maslov
Complexul agricol Mansurovo, considerat moşia familiei Medvedev
Conacul „Milovka“ din Plios, pe malul râului Volga
Lanuri de viță-de-vie, Anapa
Podgoria din Toscana (Italia)
Vila de pe teritoriul podgoriei din Toscana (Italia)
Clădire istorică din Sankt-Peterburg, transformat în bloc locativ de elită

 

Interior, apartament în blocul de elită din Sankt-Peterburg
Iaht „Fotinea”
Iaht Princess 32M

Citiți AICI investigația integrală:  „ОН ВАМ НЕ ДИМОН”

Foto: dimon.navalny.com