Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele irakiene au eliberat peste…

Forțele irakiene au eliberat peste o mie de prizonieri ai Statului Islamic

wtop.com

Forțele irakiene au eliberat un mare număr de prizonieri deținuți într-o temniță subterană controlată de gruparea extremistă Statul Islamic (SI), în luptele pentru recucerirea unei localități din vestul țării aflată în mâinile jihadiștilor, au anunțat sâmbătă responsabili, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Forțele de securitate au recucerit o parte din Hit, una dintre localitățile cele mai importante din provincia Al-Anbar încă sub controlul SI.

„În timpul înaintării pentru a elibera localitatea Hit, forțele de securitate au descoperit o mare închisoare”, a declarat colonelul Fadel al-Nimrawi. „Închisoarea era subterană” și acolo erau deținute 1.500 de persoane, care au fost eliberate de forțele de securitate.

Malallah al-Obeidi, un responsabil local din provincia Al-Anbar, a estimat de asemenea la aproximativ 1.500 numărul prizonierilor, afirmând că cei mai mulți erau civili.

SI controlează teritorii largi irakiene la nord și vest de Bagdad din 2014. Centrul administrativ al provinciei, Ramadi, a fost recucerit de la jihadiști în decembrie. Hit și orașul Fallujah sunt două dintre cele mai importante localități din Al-Anbar încă în mâinile SI, amintește France Presse.

Foto simbol:  wtop.com