Fiica fostului președinte al Kazahstanului, numită prin vot unanim în funcția de președinte al Senatului

La doar o zi de la demisia lui Nursultan Nazarbaiev, noul președinte al Kazahstanului a propus redenumirea capitalei „Astana” în „Nursaltan”, iar fiica lui Nazarbaiev a devenit președinte al Senatului.

Dariga Nazarbaiev a fost numită în nouă funcție prin vot secret unanim, asta după ce fostul speaker, Kassom-Jomart Tokaiev, a preluat atribuțiile de președinte al Kazahstanului, scrie Novaia Gazeta.

Anterior, Dariga Nazarbaev a ocupat fotoliul de președinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului.

Noul președinte al Kazahstanului, Kassom-Jomart Tokaiev, a fost investit în funcție astăzi, 20 martie. Potrivit Ria Novosti, după ce a depus jurământul, Tokaiev a propus redenumirea capitalei Kazahstanului, Astana, în cinstea lui Nazarbaiev.

„Consider că este necesar să se perpetueze numele marelui nostru contemporan, primul președinte al Republicii Kazahstan, Nursultan Abishevich Nazarbayev”, a spus Tokaiev, care l-a premiat pe Nazarbaiev cu premiul „Steaua de aur” și i-a conferit titlul de Erou al Poporului

Parlamentul din Kazahstan a aprobat redenumirea capitalei Astana în cinstea fostului președinte „Nursultan”

Nursultan Nazarbayev și-a anunțat demisia după ce a condus Kazahstanul timp de aproape 30 de ani.

După ce a condus Kazahstanul 30 de ani, Nursultan Nazarbaiev și-a dat demisia

Foto: isna.ir

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *