Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Familiile victimelor accidentului aviatic din…

Familiile victimelor accidentului aviatic din Rusia vor primi câte 135.000 de dolari

Familiile pasagerilor care au murit duminică în accidentul unui avion de linie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova vor primi fiecare câte 9 milioane de ruble (135.000 de dolari), a anunţat marţi Ministerul Transporturilor din Rusia, relatează Agerpres.

Mai mult de jumătate din sumă, 5 milioane de ruble pentru fiecare plată, va reprezenta contribuţia liniei aeriene Aeroflot, a precizat ministrul transporturilor, Evgheni Dietrich.

Patruzeci şi una de persoane au murit după ce avionul rusesc a luat foc duminică, în timpul unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Şeremetievo.

Avionul, care se îndrepta spre oraşul Murmansk din nordul ţării, a fost forţat să revină la Moscova din cauza unei probleme tehnice şi motorul a luat foc la aterizare, a precizat Aeroflot într-un comunicat. 

Comisia de anchetă a Parchetului General Rus a făcut publice posibilele cauze ale tragicului accident. Potrivit presei rusești, ancheta examinează câteva posibile versiuni:

  • calificările insuficiente ale piloților sau a persoanelor care au efectuat verificarea tehnică a bordului avionului înainte de zbor și a controlorilor de trafic;
  • disfuncționalitatea tehnică a aparatului de zbor;
  • condițiile meteorologice nefavorabile.