Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Exercițiu militar cu armament nuclear…

Exercițiu militar cu armament nuclear în nordul Rusiei. Kremlinul testează noile rachete

Peste 12.000 de trupe iau parte săptămâna aceasta la exercițiul militar cu armament nuclear, care are loc în regiunile din apropierea Oceanului Arctic.

La exercițiu vor participa cinci submarine, peste 100 de aeronave, 200 de lansatoare de rachete și 12.000 de militari, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, relatează Moscow Times.

Printre navele de război care iau parte la exercițiu se numără și crucișătorul cu propulsie nucleară Petru cel Mare.

Navele civile au fost avertizate să elibereze zona pentru restul săptămânii, deoarece submarinele își vor testa capacitățile de lansare a rachetelor balistice.

„În cadrul exercițiilor vor fi lansate mai multe rachete de croazieră și balistice de diferite tipuri, care vor fi lansate spre poligoanele Pemboi, Chiza și Kura”, a transmis Ministerul Apărării.

Poligonul Pemboi este situat în republica Komi din Rusia și este folosit în general ca țintă pentru rachetele lansate de pe aeronave. Poligonul Chiza este localizat în orașul Arkhangelsk, iar Kura în Peninsula Kamchatka.

Rachetele balistice vor zbura peste Oceanul Arctic, atât în zona europeană cât și în cea estică.

Exercițiul militar vine în contextul în care ONU continuă să dezbată situația armamentului nuclear și Tratatul dintre SUA și Rusia, care va expira în februarie 2021.

Sursa: Moscow Times, stirileprotv.ro.