Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Euro a depășit pragul de…

Euro a depășit pragul de 80 de ruble

Pentru prima dată din luna martie 2016, valuta europeană a depășit pragul de 80 de ruble. A crescut și dolarul care pentru prima dată din decembrie 2016, a depășit pragul de 64 de ruble. Cel puțin aceasta arată Bursa de Valori din Moscova, scrie Novayagazeta.ru

Cu o zi mai devreme, Banca centrală a Rusiei a stabilit cursul oficial pentru un euro în valoare de 76,85 de ruble. Este cu 4,97 de ruble mai mult decât cifra anterioară. Cursul dolarului a crescut cu 3,8 ruble, ceea ce înseamnă că a ajuns să coste 62,37 de ruble.

Anterior a devenit cunoscut faptul că 26 dintre cei 27 de ruși, incluși într-o listă actualizată zilnic a BloombergBillionaires Index, au pierdut peste 16 miliarde de dolari în doar câteva zile, după anunțarea noilor sancțiuni impuse de către Ministerul Finanțelor al SUA.

Cei mai mulți bani a pierdut directorul general al „NorilskNickel” Vladimir Potanin (2,2 miliarde de dolari), directorul „Lukoil” Vaghit Alekperov (1,37 miliarde de dolari), proprietarul „Renova” Viktor Vekselberg (1,28 miliarde de dolari) și proprietarul „Rusal” Oleg Deripaska (905 milioane de dolari).

Căderea rublei are loc pe fundalul scăderii prețului valorilor mobiliare ale companiilor rusești după introducerea de către americani a noilor sancțiuni. În special, acțiunile companiei „Rusal”, cotă parte în care deține Oleg Deripaska și Viktor Vekselberg, au scăzut cu peste 30%.

Sursa: Novayagazeta