„Eroii Rusiei”: Internauții propun ca piloții avionului care a aterizat forțat să fie premiați cu cea mai înaltă distincție

În dimineața zilei de joi, 15 august, un avion Airbus A321 de pe cursa Moscova-Simferopol, la bordul căruia se aflau circa 230 de pasageri, printre care 41 de copii, a aterizat forțat într-un lan de porumb din apropiere de capitala Federației Ruse, transmite tass.ru.

Potrivit presei ruse, avionul s-a ciocnit cu un stol de păsări, ceea ce a provocat întreruperi la funcționarea motorului.

Directorul general al companiei aeriene „Ural Airlines” a declarat pentru TASS că piloții au acționat corect.

Totodată, interfax.ru scrie că 55 de persoane, printre care 17 copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pasagerii evacuați au scris mai multe mesaje prin care își exprimă recunoștința pentru piloții Damir Iusupov și Gheorghii Murzin.

De asemenea, internauții propun ca piloții să fie premiați și să obțină cea mai înaltă distincție de stat – „Eroul Federației Ruse”.

„Suntem evacuați, piloților le sunt recunoscător nu mai puțin decât lui Dumnezeu”, „15.08.2019 – noua mea zi de naștere, pilotul a salvat, pur și simplu, toate viețile”, „bravo, mulțumim că suntem vii!”, „țara trebuie să-și cunoască eroii”, au fost câteva dintre mesajele de mulțumire publicate de către pasageri în adresa personalului de bord.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *