Duma de Stat a adoptat în lectură finală proiectul de lege privind „Internetul suveran” rusesc

Material de pe Novaya gazeta

Duma de Stat a adoptat în lectura a treia proiectul de lege privind crearea segmentului rus de internet. Pentru adoptarea proiectului au votat 307 deputați, iar împotrivă – 68, transmite Novaya Gazeta.

Leonid Levin, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Politici Informaționale, Tehnologii Informaționale și Comunicații a menționat că în acest caz este vorba despre crearea unui segment rusesc de internet, care să funcționeze stabil, „indiferent de condițiile externe”. El a menționat că nu trebuie comparată crearea unui „internet suveran” în Rusia cu sistemul de rețea care operează în prezent în China.

Deputatul fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Rusia, Serghei Ivanov, a declarat în cadrul ședinței că partidul său este „categoric împotrivă” adoptării proiectului de lege. Acesta a menționat că inițial s-a anunțat că punerea legii în aplicare nu va necesita nici un cost, însă senatorul Andrei Clishas, unul din autorii proiectului de lege, a declarat ulterior că va fi totuși nevoie de mai mult de 20 de miliarde de ruble. În plus, în mass-media au apărut informații despre sume și mai mari, necesare pentru implementarea proiectului de lege.

Totodată, au fost introduse și adoptate un șir de amendamente la document. Acestea se referă, în special, la criptarea informației autorităților publice și a întreprinderilor de stat pe internet, precum și la aprobarea de către guvern a modului de instalare, exploatare și modernizare a mijloacelor tehnice pentru a contracara amenințările.

Anterior, Camera Inferioară a Parlamentului a aprobat amendamentul la proiectul de lege privind segmentul rus de internet, potrivit căruia aceasta va intra în vigoare din noiembrie 2019. Operatorii de telecomunicații vor fi obligați să utilizeze zona națională de domeniu de la 1 ianuarie 2021.

Foto: myseldon.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Лилипутин делает Россию закрытую комунистическую страну,как мечтал его дед пекарь дохлятины,по имени ленин. Сейчас народ,будут рабами бандитской власти,руководимой главным бандитом вовка унитаз.Ещё наш додик лижет задницу рускому призидентику,продался бандитам и вводит Молдову в пропасть,откуда очень трудно выйти.Боже дай ум и мудрость чесным людям менять эту бандитскую власть.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *