Donald Trump și-a anunțat intenția de a nominaliza un nou ambasador al SUA în R. Moldova. Cine i-ar putea lua locul lui James D. Pettit

Derek J. Hogan, secretar executiv adjunct în Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii ar putea să fie următorul ambasador în R. Moldova. Potrivit site-ului oficial al Casei Albe, președintele Donald Trump și-a anunțat intenția de a-l numi pe Derek J. Hogan în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipontențiar al SUA la Chișinău.

Derek J. Hogan este diplomat din 1997, iar în actuala funcție din cadrul Departamentului de Stat se află din 2017. Potrivit site-ului Casei Albe, Hogan este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Diplomatul care ar urma să ajungă la Chișinău este posesorul mai multor premii meritorii de onoare oferite de Departamentul de Stat și vorbește limba rusă și spaniolă.

Derek J. Hogan ar urma să-l ia locul lui James D. Pettit, care a depus jurământul în calitate de Ambasador al SUA în Republica Moldova pe 16 ianuarie 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *