„Doamna de fier” a Germaniei obține al patrulea mandat în fotoliul de cancelar

Angela Merkel a fost aleasă miercuri, 14 martie, pentru a patra oară cancelar al Germaniei de către Bundestag, parlamentul german, relatează agerpres.ro, cu trimitere la presa internațională. Merkel (63 de ani) a întrunit 364 din cele 688 de opţiuni exprimate prin vot secret în primul tur de scrutin. Împotrivă au votat 315 deputaţi, iar nouă s-au abţinut de la vot. Cancelarul Germaniei este șeful guvernului Germaniei.

„Accept acest vot”, a declarat dna Merkel după anunţarea rezultatului

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a propus-o anterior pe Angela Merkel, care conduce cel mai mare partid din Bundestag, Uniunea Creştin-Democrată (DCU), pentru funcţia de cancelar, în conformitate cu legea fundamentală.

Cel de-al patrulea mandat al Angelei Merkel – şi, probabil, ultimul – se anunţă însă cel mai dificil de până acum, după şase luni de blocaj în căutarea unei majorităţi parlamentare, notează sursa.

Angela Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. Merkel a fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005, realeasă la 28 octombrie 2009 și, respectiv,  17 decembrie 2013. În anul 2009 a fost numită de revista Forbes Magazine drept cea mai puternică femeie din lume.

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Holocaust Alonso

    Dar de ce ea salută, ridicând mâna stângă? Predesorii ei salutau ridicând dreapta!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *