Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Djohar Ţarnaev a fost condamnat…

Djohar Ţarnaev a fost condamnat la moarte

Tânărul de 21 de ani Djohar Ţarnaev a fost condamnat la moarte pentru că a ajutat, pe 15 aprilie 2013, la comiterea atentatului cu bombă de la Maratonul de la Boston, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi, juriul ajungând la această decizie după 15 ore de deliberări, relatează Reuters.

Juriul federal a ales ca Ţarnaev să fie executat prin injectare letală. Pedeapsa alternativă era închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea să fie eliberat condiţionat.

Acelaşi juriu l-a găsit vinovat pe etnicul cecen, luna trecută, de plasarea a două bombe improvizate în oale sub presiune în zona aglomerată a liniei de sosire a maratonului şi de uciderea prin împuşcare a unui poliţist.

Procurorul l-a prezentat pe Djohar ca pe un adept al tezelor islamiste ale reţelei teroriste Al-Qaida şi a argumentat că atentatul a fost comis ca represalii faţă de intervenţia armatei americane în anumite ţări musulmane din Orientul Mijlociu.

Avocaţii apărării urmează să facă apel împotriva condamnării.

Menționăm că pedeapsa cu moartea rămâne un subiect sensibil în statul Massachusetts, unde nu a mai fost aplicată de aproape 70 de ani.