Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Dezastru ecologic: Un oraș din…

Dezastru ecologic: Un oraș din Rusia, inundat cu petrol

Suburbiile orașului rus Nefteiugansk au fost inundate cu petrol, după ce o conductă s-a spart, iar petrolul a curs șiroaie pe o suprafață de 10 hectare, scrie korrespondent.net.

Oraşul Nefteiugansk din districtul autonom Hantî-Mansi se află între două ramificaţii ale râului Obi, iar inundaţiile sunt de neevitat în această perioadă. Totuşi, autorităţile locale nu au fost destul de prudente, iar o avarie la o conductă de petrol a adus la deversarea unor mari cantităţi de petrol în apă, ceea ce poate aduce la un dezastru ecologic în zonă.

Presa locală a anunţat că despre spargerea conductei se ştia înainte de inundaţii, însă lucrările de reparare au întârziat, iar deversarea de petrol s-a produs.

Încă nu a fost stabilită cantitatea exactă a petrolului vărsat, însă până acum au reușit să colecteze peste 50 de metri cubi de emulsie de petrol, iar oamenii se plâng în continuare de mirosul neplăcut.

Consecințele accidentului pot fi dezastruoase, dacă scurgerile de petrol vor ajunge în fluviul Obi, care se întinde pe o distanţă de 3650 de kilometri şi se varsă în Oceanul Arctic.

Sursa foto: yaplakal.com