Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Departamentul de Stat al SUA…

Departamentul de Stat al SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei în cazul Skripal

Material de pe Novaya Gazeta

Departamentul de Stat al SUA a anunțat impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu otrăvirea în Marea Britanie a fostului ofițer rus de informații Sergei Skripal și a fiicei sale, Iulia. Documentul a fost publicat de reprezentantul oficial al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

În cadrul sancțiunilor, Statele Unite ale Americii vor împiedica Rusia să primească împrumuturi, asistență financiară sau tehnică din partea instituțiilor internaționale, în special de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

Sancțiunile includ, de asemenea, înăsprirea licențelor de vânzare a unor bunuri către Rusia, aprobate de Departamentul de Comerț al SUA.

Noile restricții vor intra în vigoare la 15 zile după ce Congresul SUA va fi notificat și vor fi valabile cel puțin 12 luni.

Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu „noviciok” în orașul Salisbury din Marea Britanie. Cei doi au fost găsiți fără cunoștință lângă un restaurant din oraș, în ziua de 4 martie 2018, iar ulterior au fost internați în spital în stare critică.