Departamentul de Stat al SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei în cazul Skripal

Material de pe Novaya Gazeta

Departamentul de Stat al SUA a anunțat impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu otrăvirea în Marea Britanie a fostului ofițer rus de informații Sergei Skripal și a fiicei sale, Iulia. Documentul a fost publicat de reprezentantul oficial al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

În cadrul sancțiunilor, Statele Unite ale Americii vor împiedica Rusia să primească împrumuturi, asistență financiară sau tehnică din partea instituțiilor internaționale, în special de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

Sancțiunile includ, de asemenea, înăsprirea licențelor de vânzare a unor bunuri către Rusia, aprobate de Departamentul de Comerț al SUA.

Noile restricții vor intra în vigoare la 15 zile după ce Congresul SUA va fi notificat și vor fi valabile cel puțin 12 luni.

Fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu “noviciok” în orașul Salisbury din Marea Britanie. Cei doi au fost găsiți fără cunoștință lângă un restaurant din oraș, în ziua de 4 martie 2018, iar ulterior au fost internați în spital în stare critică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *