Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Deja vu la Moscova: Navalnîi…

Deja vu la Moscova: Navalnîi a fost reținut

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a fost reţinut de poliţie, duminică, 28 ianuarie 2018, la scurt timp după ce s-a alăturat unei manifestaţii la Moscova. Poliția a anunțat că politicianul a fost reținut pentru că a îndemnat oamenii să participe la un protest ilegal. În momentul reținerii, simpatizanții lui Navalnîi au încercat să-l protejese pe acesta, dar politicianul le-a cerut să nu facă asta, preciează site-ul news.ru.

Bloggerul și politicianul a fost dus la secția de poliție pentru audirieri. „Am fost reţinut. Asta nu înseamnă nimic. Veniţi la Tverskaia. Nu ieşiţi pentru mine, ci pentru voi şi pentru viitorul vostru”, a scris Navalnîi pe o rețea de socializare.

La finalul lunii decembrie 2017, Navalnîi a ieșit cu un apel public pentru proteste masive în Rusia la 28 ianuarie 2018. După apelul său, câteva sute de adepți au protestat în mai multe oraşe din Rusia, faţă de autorităţi. Manifestanţii cer boicotarea alegerilor prezidenţiale din 18 martie.

Nu este pentru prima dată când Aleksei Navalnîi este reținut. Doar în 2017, acesta a fost întemniţat de trei ori, fiind acuzat că a încălcat legea.