Cum se calculează aria cercului? Românii au asaltat Google după întrebarea primită de Viorica Dăncilă

Metoda de calcul a ariei cercului a devenit una dintre cele mai căutate întrebări, ce către cetățenii români, pe Google, marți seară, după ce candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, nu a știut să răspundă la o întrebare a jurnaliștilor, notează stirileprotv.ro.

În condițiile în care s-a lăudat că a dat meditații gratuite la matematică, Dăncilă a fost pusă în dificultate de jurnaliști, care au pus-o să explice cum se calculează aria cercului.

Căutările pe Google a explodat în minutele următoare, după ce românii sau grăbit să afle răspunsul corect.

Jurnalist: Cum se calculează aria cercului, dacă ne puteţi spune…
Dăncilă: Raza la pătrat.
Jurnalist: E PI x raza la pătrat.
Dăncilă: PI ori raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *