Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Crește numărul morților, în urma…

Crește numărul morților, în urma incendiului din București

O tânără în vârstă de 27 de ani, rănită în incendiul din clubul Colectiv, a murit, marţi dimineaţă, în jurul orei 5:00, la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, anunță digi24.ro.

Pacienta avea arsuri de gradul III şi IV pe 50% din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii.
Alţi 136 de oameni care au fost răniţi sunt internaţi în spitalele din Bucureşti.

Amintim că, în urma tragediei, Guvernul României a declarat zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie, zile de doliu naţional pe teritoriul României, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, în care și-au pierdut viața 27 de persoane.

Un incendiu puternic izbucnit vineri seara, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 146 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi 14 la terapie intensivă la Floreasca. Totodată, zece dintre răniţii în incendiul din club, aflaţi la Spitalul de Arşi, sunt în stare gravă, cu arsuri pe corp, prognosticul în cazul lor fiind foarte rezervat.

Autoritățile române au anunțat că ancheta în cazul incendiului de vineri seară va fi preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit surselor citate, audierile în acest caz au început încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, când a fost audiat, la Poliţia Capitalei, organizatorul spectacolului.

Primarului Sectorului 4 din București, Cristian Popescu Piedone, a declarat că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

În schimb, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, sâmbătă dimineaţă, că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu există niciun document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat astăzi, la Spitalul Floreasca, unde sunt internate o parte din victimele din Club Colectiv. La sosire, şeful statului s-a declarat revoltat că s-a putut întâmpla aşa ceva în mijlocul Bucureştiului, spunând că are indicii că tragedia s-a produs din cauza ignorării legilor.

„Am vizitat toţi pacienţii de aici din spital care au fost internaţi cu arsuri de la tragedia de aseară, majoritatea sunt inconştienţi, sunt grav răniţi, după spusele medicilor. O singură persoană a fost conştientă şi am putut să vorbesc un pic cu ea”, a menționat Iohannis, la ieşirea din spital.

Premierul României, Victor Ponta a convocat o ședință extraordinară a Guvernului pentru a stabili acțiunile ulterioare de anchetare a tragediei și acordarea ajutorului material. „Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toţii familiilor şi victimelor celor care au avut de suferit şi vreau să vă rog, câteva secunde, să ţinem o reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa”, a arătat premierul.

Primul ministru a mai spus că, din păcate, în mandatul Guvernului pe care în conduce este pentru a doua oară când se întâmplă o tragedie de o asemenea amploare, după accidentul din Muntenegru, din 2013, soldat cu 19 români morţi şi 29 de răniţi. Ponta a adăugat că este convins că astfel de accidente pot fi evitate.