Coreea de Nord a organizat primele alegeri locale din mandatul lui Kim Jong-un

Coreea de Nord a organizat duminică primele alegeri locale din mandatul lui Kim Jong-un, la care au participat 99,97 la sută dintre alegători, relatează agenţia DPA.

Ca şi în cazul alegerilor parlamentare, scrutinul pentru adunările municipale şi provinciale, desfăşurat o dată la patru ani, este doar o formalitate, întrucât alegătorii pot vota doar cu „da” sau „nu” pentru candidaţii aprobaţi de partidul unic.

Singurii care nu au votat au fost cei care nu se aflau în ţară, în timp ce bătrânii şi bolnavii şi-au exprimat opţiunea cu ajutorul urnelor mobile.

Votarea este obligatorie în Coreea de Nord pentru toţi cetăţenii cu vârsta peste 17 ani, iar lipsa de la vot este considerată trădare, explică CNN.

„Absența vreunui cetățean este considerată o infracţiune politică, mai gravă decât infracţiunile economice. Înseamnă că, din punct de vedere politic, cineva este împotriva regimului”, a declarat Kim Kwang-jin, un nord-coreean care a fugit din ţară.

Scrutinul este de asemenea un fel de recensământ, prin care autorităţile se asigură că toţi cetăţenii sunt acolo unde ar trebui să fie.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *