Celebrarea Centenarului Marii Uniri la Palatul Westminster, Londra

Parlamentul Marii Britanii felicită România cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Cu această ocazie, dar și pentru a marca contribuțiile românilor în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pe parcursul lunii noiembrie, vor avea loc un șir de evenimente, care vor culmina cu o recepție la Palatul Westminster din Londra.

Astazi, 1 noiembrie, Parlamentul Marii Britanii va semna o Declarație prin care felicită România cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Un al doilea eveniment – o campanie voluntară pentru donare de sânge – urmează pe 7 noiembrie. Luna se va încheia cu o Recepție în Parlament, pe 28 noiembrie, unde sunt așteptate peste 100 de personalități care împărtășesc o legătură cu România. Programul este organizat sub patronajul actriței române stabilite la Londra Mădălina Bellariu Ion.

Parlamentarul Bob Blackman, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu România și inițiatorul moțiunii din Camera Comunelor, a declarat astăzi: „Sunt încântat că am oportunitatea de a recunoaște contribuția pe care pe o au românii în viața Regatului Unit și de a putea transmite, din partea Camerei Comunelor, cele mai călduroase felicitări României cu ocazia Centenarului. Sunt extrem de încântat și de faptul că în circumscripția mea din Harrow East au ales să se stabilească peste 10 000 de cetățeni români”.

Organizată cu susținerea NHS Blood and Transplant Service, acțiunea de donare de sânge din 7 noiembrie reunește cele mai importante grupuri românești din diasporă pentru a comemora incendiul din clubul Colectiv, din 2015.

actrița Mădălina Bellariu Ion

Mădălina Bellariu Ion, Patronul evenimentelor din noiembrie a declarat că este mândră de prezența comunității române la acest eveniment: „Colectiv a fost un moment care ne-a zguduit pe noi toți. Pe 7 noiembrie ne unim în amintirea celor pe care i-am pierdut și pentru cei care au pierdut pe cineva drag. Doresc ca acest eveniment să fie și un gest de mulțumire adus NHS pentru tratamentul și suportul oferit supraviețuitorilor în lunile de după această tragedie”.

Mădălina Bellariu va fi una din invitatele VIP la Palatul Westminster pe 28 noiembrie. Recepția exclusivistă găzduită de parlamentarul Drew Hendry, consulul onorific al României pentru Scottish Highlands and Islands, reunește figuri importante din mediul de afaceri, antreprenori, oameni de succes din domeniul artelor și din educație, reprezentanți ai altor grupuri din diaspora și reprezentanții diverselor inițiative de binefacere pentru România. Prezenți la eveniment vor fi și membrii Camerei Comunelor și ai Camerei Lorzilor.
Foto: colaj ZdG. Surse: centenarulromaniei.ro, trover.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. baba vanga

    mori de rys…iaka windsorii au mii de hectare d e pamint in Romania da romanii nu au nimic in colonizatorul mondial britania …stire pentru robi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *