Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 1000 de persoane,…

Cel puțin 1000 de persoane, reținute în timpul acțiunilor de protest împotriva reformei sistemului de pensii din Rusia

Material de pe Novayagazeta
Potrivit datelor din 10 septembrie, în timpul acțiunilor de protest din Rusia, care au avut loc pe 9 septembrie, au fost reținute cel puțin 1.018 persoane, informează OVD-Info.

Cei mai mulți oameni au fost reținuți în Sankt-Petersburg și Ekaterinburg (nu mai puțin de 452 și respectiv 183). De asemenea, OVD-Info a publicat listele cu numele celor reținuți în diferite orașe.

Anterior, OVD-Info informa despre 839 de reținuți. MAI al Rusiei a anunțat că în Sankt-Petersburg în timpul protestelor au fost reținuți aproximativ 100 de oameni. Aceeași sursă mai informa și despre câteva rețineri la Moscova.

Pe 9 septembrie, în timpul alegerilor locale, în întreaga Rusie au fost desfășurate proteste împotriva reformei sistemului de pensii. În 59 de orașe coordonarea acțiunile de protest a eșuat.

Planurile guvernului de a majora vârsta de pensionare până la 63 de ani pentru femei și până la 65 de ani pentru bărbați au devenit cunoscute în luna iunie. Pe 29 august, în timpul unei apariții televizate, președintele Rusiei Vladimir Putin a propus de a majora vârsta de pensionare pentru femei cu cinci ani — până la 60 de ani, în loc de opt ani cum propunea guvernul. De asemenea, el a pledat pentru dreptul de pensionare anticipată.

Foto: Vlad Docșin/ Novaya gazeta