Candidații opoziției vor ocupa 20 din 45 de locuri în Duma orașului Moscova

La 8 septembrie în Rusia a avut loc o zi unică a alegerilor, în cadrul căreia au fost aleși guvernatori în 16 regiuni, iar moscoviții au votat la alegerile pentru Duma orașului. Astfel, după prelucrarea a 99,47% din protocoalele comisiilor electorale, datele arată că în noua Dumă a Moscovei se vor regăsi 20 de candidați înaintați și susținuți de partidele parlamentare de opoziție.

Interfax notează că în Dumă vor intra 13 candidați din partea Partidului Comuniștilor, 3 candidați din partea partidului social liberal „Iabloko”, condus de Grigori Iavlinski, 3 candidați din partea „Spravedlivaia Rossia”.

Conform RIA Novosti, datele de la ora 06.30 indică o prezență medie a votanților la alegerile pentru Duma Moscovei de 21,69%, comparativ cu alegerile precedente, când la urne s-au prezentat 21,04% dintre alegători.

Duma orășenească a Moscovei are 45 de membri și gestionează un buget de 43 de miliarde de dolari. Până acum aceasta a fost dominată de reprezentanții partidului „Rusia Unită”.

Alegerile de duminică vin după o lungă perioadă de proteste izbucnite după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au fost împiedicați să candideze. Manifestațiile de protest ale opoziției au fost, de cele mai multe ori, întrerupte de intervențiile în forță ale poliției, care a reținut numeroși participanți.

Foto: rambler.ru

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *