Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bucureștiul asaltat de protestatari care…

Bucureștiul asaltat de protestatari care cer schimbarea clasei politice

Aproximativ 30 de mii de oameni s-au adunat miercuri, 4 noiembrie 2015 în Piața Universității din București, unde au continuat să protesteze, ca urmare a tragediei de vineri noaptea, din clubul Colectiv. Oamenii solicită schimbarea clasei politice din România, demisia președintelui Iohanis, dizolvarea Parlamentului, dar și trimiterea după gratii a tuturor celor care au condus țara în ultimii 20 de ani. 

În jurul orei 18.00, în Piața Universității erau câteva mii de oameni. Aceștia au ieșit la proteste deși, doleanțețe din ajun le-au fost acceptate, iar Victor Ponta, împreună cu Guvernul pe care-l conduce, și-a anuțat demisia. Gestul lor a fost urmat și de primarul sect. 4, Cristian Popescu Piedone, Protestatarii nu s-au mulțumit însă doar cu atât. În cadrul acțiunii de miercuri, ei au solicitat schimbarea clasei politice, scandând mesaje împotriva tuturor politicienilor. ”Corupția ucide” sau ”partidele politice, fură prin rotație”. Oamenii au scandat și mesaje anti-justiție, deși, în ultimii ani, aceasta a cunoscut progrese semnificative, trimițând după gratii mai mulți politicieni corupți.

În jurul orei 19.00, în Piață s-a adunat mai multă lume, în jur de 30 de mii de oameni, care au blocat strada, continuând să scandeze lozinci anti-politicieni. Aceștia au mers ulterior spre Parlament, unde l-au încercuit. Asemenea mafinestații au loc în mai multe orașe din România.