Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Precizările Uniunii Avocaților după ce…

Precizările Uniunii Avocaților după ce Filat s-a plâns pe fostul său apărător

Sursa: Uniunea Avocaților din R. Moldova/Facebook

Uniunea Avocaților din Republica Moldova (UAM) anunță marți, 29 septembrie, că a fost sesizată de Vlad Filat urmare a aparițiilor publice ale fostului său avocat Igor Popa, urmând ca plângerea să fie examinată în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină.

Conform unui comunicat emis de UAM, comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa în raport cu fostul său client „prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun”.

Luni, 28 septembrie, liderul PLDM a transmis că a depus plângere la UAM, cerând „examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților”.

„Atunci când onorariul este contestat, când ești acuzat în presă că ai săvârșit infracțiuni grave, trebuie să te aperi și trebuie să divulgi anumite date din secretul profesional pentru a te apăra. Este foarte simplu”, a motivat Igor Popa.

Vineri, 25 septembrie, Filat a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate săptămâna trecută de către Igor Popa, fostul său avocat, la o emisiune televizată.