Bombardiere ruse, interceptate în largul coastelor din Alaska şi California

Armata americană a interceptat patru bombardiere ruse în largul coastelor din Alaska şi California, chiar în ziua în care preşedintele rus, Vladimir Puti, i-a transmis omologului său american, Barack Obama, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenţei, relatează CNN.

În mesajul respectiv, Putin şi-a exprimat încrederea că cele două ţări „pot găsi soluţii la probleme internaţionale şi pot contracara împreună ameninţările globale şi provocările actuale, în cadrul unei relaţii bazate pe principiul egalităţii şi respectului reciproc”.

În Alaska, avioane de tip F-22 au decolat pentru a identifica şi urmări două bombardiere TU-95 în apropiere de coasta sudică.

În largul coastei Californiei, avioane F-15 au urmărit alte două bombardiere TU-95 care au fost detectate în apropiere de San Francisco.

Incidentul din California este o raritate, deoarece forţele ruse nu ajung de obicei atât de departe în sud. Totuşi, un incident similar s-a petrecut în urmă cu trei ani, tot în ziua de 4 iulie, când avioane ruse au fost interceptate în largul coastei vestice a SUA.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *