Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bilanțul global al deceselor provocate…

Bilanțul global al deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.873

Autoritățile de sănătate din China au raportat că în ultimle 24 de ore au murit 98 de persoane din cauza coronavirusului. Bilanțul global al deceselor a ajuns la 1.873, potrvit CNN.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a susținut că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor infectate cu coronavirus a început să scadă în China.

„Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba”, a declarat şeful OMS într-o conferinţă susţinută la Geneva.

Totodată, numărul deceselor în epicentrul focarului de coronavirus a ajuns, astfel, la 1.789. Comisia Naţională a Sănătăţii din China a anunţat, marţi, că pe lângă persoanele care au murit în Hubei, alte cinci au decedat în China continentală, crescând numărul deceselor la 98.

Marți, 18 februarie, Liu Zhiming, directorul spitalului Wuchang din Wuhan, a murit însuși de virus, potrivit unui comunicat publicat de autoritățile administrației locale.

Liu a fost un neurochirurg și este primul director de spital care a murit ca urmare a epidemiei de coronavirus. Presa din China a raportat că medicii și asistenții care mor în timp ce încearcă să salveze persoanele infectate vor fi oficial desemnați „martiri”.

Potrivit autorităţilor chineze, 41.957 de pacienţi au fost spitalizaţi în Hubei. Dintre aceştia, 1.853 sunt în stare critică şi 7.862 au fost externaţi. Numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, la nivel global, este acum 73.243.