Autorul site-ului care monitorizează promisiunile oficialilor, a fost rugat să demisioneze

Autorul sitului promise.by a rămas fără lucru. Situl, pe care Pavel Sawicki din Minsk a adunat promisiunile făcute de politicieni, oficiali și sportivi și pe care le-a urmărit dacă au fost îndeplinite, a fost lansat pe 17 ianuarie, într-o zi de miercuri.

Deja joi dimineața Sawicki a fost chemat de conducerea organizației la care lucra, care i-a propus să demisioneze, pe cale amiabilă, scrie tut.by. Sawicki a scris, de exemplu, despre promisiunea ministrului transporturilor Anatoli Sivak, care a promis că tariful pentru călătoria în transportul public nu se va majora în 2017 și menționează „Nu este îndeplinită”. De asemenea, a scris despre promisiunile lui Aleksandr Lukașenko și a opozantului Iurie Gebarevici.

Printre rubricile sitului „Noi promisiuni”, „Executate”, „Neîmplinite”, „Persoane” era și o categorie cu promisiuni, care trebuiau îndeplinite urgent. În total pe sit au fost enumerate aproximativ 70 de exemple de promisiuni.

Sawicki a lucrat într-o organizație care se ocupă de construcții. După crearea sitului, șefii i-au propus să demisioneze: „În dimineața zilei de joi am fost chemat la conducere, cu care am vorbit o oră. Mi s-a spus că nu mai vor să lucreze cu mine, că din cauza mea pot avea probleme. Și mi-au propus să ne despărțim pe cale amiabilă”.

Pavel a fost de acord fiindcă de un an se gândea să plece. El vrea să-și găsească un post de lucru în domeniul IT, deoarece timp de doi ani a studiat programarea.

Sursa: Euroradio
Captura de pe site-ul promise.by

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *