Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autorul site-ului care monitorizează promisiunile…

Autorul site-ului care monitorizează promisiunile oficialilor, a fost rugat să demisioneze

Autorul sitului promise.by a rămas fără lucru. Situl, pe care Pavel Sawicki din Minsk a adunat promisiunile făcute de politicieni, oficiali și sportivi și pe care le-a urmărit dacă au fost îndeplinite, a fost lansat pe 17 ianuarie, într-o zi de miercuri.

Deja joi dimineața Sawicki a fost chemat de conducerea organizației la care lucra, care i-a propus să demisioneze, pe cale amiabilă, scrie tut.by. Sawicki a scris, de exemplu, despre promisiunea ministrului transporturilor Anatoli Sivak, care a promis că tariful pentru călătoria în transportul public nu se va majora în 2017 și menționează „Nu este îndeplinită”. De asemenea, a scris despre promisiunile lui Aleksandr Lukașenko și a opozantului Iurie Gebarevici.

Printre rubricile sitului „Noi promisiuni”, „Executate”, „Neîmplinite”, „Persoane” era și o categorie cu promisiuni, care trebuiau îndeplinite urgent. În total pe sit au fost enumerate aproximativ 70 de exemple de promisiuni.

Sawicki a lucrat într-o organizație care se ocupă de construcții. După crearea sitului, șefii i-au propus să demisioneze: „În dimineața zilei de joi am fost chemat la conducere, cu care am vorbit o oră. Mi s-a spus că nu mai vor să lucreze cu mine, că din cauza mea pot avea probleme. Și mi-au propus să ne despărțim pe cale amiabilă”.

Pavel a fost de acord fiindcă de un an se gândea să plece. El vrea să-și găsească un post de lucru în domeniul IT, deoarece timp de doi ani a studiat programarea.

Sursa: Euroradio
Captura de pe site-ul promise.by