Autoritatea electorală din Turcia a decis reluarea alegerilor municipale din Istanbul după eşecul partidului lui Erdogan

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul şi a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Digi24.

Pe 16 aprilie, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a înaintat o „contestaţie extraordinară” la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului şi reluarea alegerilor, invocând „nereguli” în votul de pe 31 martie.

O zi mai târziu, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziţie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Deşi AKP şi-a proclamat victoria la nivel naţional în alegerile de la 31 martie, formaţiunea a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic şi psihologic, la Ankara şi Istanbul.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, refuză în continuare să accepte înfrângerea partidului său la alegerile locale pentru primăria orașului Istanbul. 

„Nu au existat doar niște nereguli. Aproape tot votul a fost plin de nereguli”, a afirmat Erdogan.

„Cu o diferență de 13.000-14.000 voturi, nimeni nu are dreptul de a spune: am câștigat”, a mai afirmat președintele Turciei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Dac e prost Erdogan si nu luat masuri pentru partidu lui, asa patit. Lua esemplu de la Plaha si Dodon, ca la noi no mai fost vorba de reluare de alegeri,, o mers cum trebuia sa fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *