Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac terorist în Turcia: Cel…

Atac terorist în Turcia: Cel puţin 50 de morţi şi peste 90 de răniţi

Cel puţin 50 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite într-o explozie care a avut loc la o nuntă în sudul Turciei, la Gaziantep, localitate situată la aproximativ 95 km de oraşul sirian Alep. Autorităţile turce au precizat că ar fi vorba de un atac terorist, relatează BBC News online.

Guvernatorul regional Ali Yerlikaya a declarat că explozia este un „atac terorist”, provocată de un atentator sinucigaş, relatează agenţia de presă Anadolu, citată de BBC. Potrivit CNN, autorităţile suspectează că deflagraţia a fost pusă la cale de gruparea teroristă Stat Islamic sau PKK, dar niciuna din organizaţiile extremiste nu a revendicat atacul.

Erdogan a precizat că scopul unor astfel de atacuri, precum cel de la Gaziantep, „este acela de stârni neînţelegeri între diferitele grupuri etnice din Turcia, cum ar fi arabi, kurzi şi turcmeni şi să incite la diviziune pe criterii etnice şi religioase”.

Mulţi jihadişti consideră kurzii ca fiind unul dintre principalii lor duşmani, pentru că kurzii joacă un rol important în lupta împotriva Statului Islamic atât în Siria, cât şi în Irak.

Sursa: Mediafax