Atac terorist în Turcia: Cel puţin 50 de morţi şi peste 90 de răniţi

Cel puţin 50 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite într-o explozie care a avut loc la o nuntă în sudul Turciei, la Gaziantep, localitate situată la aproximativ 95 km de oraşul sirian Alep. Autorităţile turce au precizat că ar fi vorba de un atac terorist, relatează BBC News online.

Guvernatorul regional Ali Yerlikaya a declarat că explozia este un „atac terorist”, provocată de un atentator sinucigaş, relatează agenţia de presă Anadolu, citată de BBC. Potrivit CNN, autorităţile suspectează că deflagraţia a fost pusă la cale de gruparea teroristă Stat Islamic sau PKK, dar niciuna din organizaţiile extremiste nu a revendicat atacul.

Erdogan a precizat că scopul unor astfel de atacuri, precum cel de la Gaziantep, „este acela de stârni neînţelegeri între diferitele grupuri etnice din Turcia, cum ar fi arabi, kurzi şi turcmeni şi să incite la diviziune pe criterii etnice şi religioase”.

Mulţi jihadişti consideră kurzii ca fiind unul dintre principalii lor duşmani, pentru că kurzii joacă un rol important în lupta împotriva Statului Islamic atât în Siria, cât şi în Irak.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *