Atac terorist în Bagdad: 125 de morți și 150 de răniți

125 de oameni au murit și alți 150 au fost răniți în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2-3 iulie), în urma unor atentate cu bombă ce au avut loc în Irak. Potrivit poliției, printre cei decedați sunt 25 de copii, relatează BBC.com.

Prima explozia a avut loc în cartierul Karrada, unde numeroși locuitori ies la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului. Explozia ar fi fost provocată de o mașină capcană, care a fost aruncată în aer în apropierea unui restaurant.

La scurt timp, a avut loc o a doua explozie. Un dispozitiv impovizat a fost detonat în Shaab, un cartier din estul Bagdadului. ISIS a revendicat primul atac, într-un comunicat distribuit pe rețelele de socializare. Militanții Statului Islamic susțin că țintele atentatelor au fost musulmanii șiiți.

Atentatele vin la puțin timp după ce forțele irakiene au reușit să elibereze orașul Fallujah. Statul Islamic a pierdut multe teritorii din IRAK, precum orașele Hit, Ramadi, Rutba, toate aparținând de provincia Anbar. Orașul Mosul este în continuare sub controlul jihadiștilor, care mai au sub stăpânire și alte zone-cheie de pe teritoriul irakian.

Statul Islamic a revendicat aceste două atacuri teroriste.

Guvernul irakian a declarat trei zile de doliu național.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *