Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Astăzi, referendum în Marea Britanie

Astăzi, referendum în Marea Britanie

argument.ro

Aproximativ 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt chemați joi la urne în cadrul unui referendum privind rămânerea sau ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunțat marți Comisia Electorală, citată de Reuters.

„Datele strânse de la 382 de centre locale arată că numărul alegătorilor din Regatul Unit și Gibraltar este de 46.499.537 de alegători”, a afirmat Comisia într-un comunicat, citat de agerpres.ro.

Potrivit Comisiei, în Anglia, numărul alegătorilor este de 38,96 milioane, în Scoția — 3,99 milioane, în Țara Galilor — 2,27 milioane, în Irlanda de Nord — 1,26 milioane și în Gibraltar — 24.117 alegători.

Voturile vor fi numărate imediat după închiderea secțiilor de votare la ora 21.00 GMT. Fiecare din cele 382 de centre locale de numărare va contabiliza numărul de buletine de vot și va anunța cifrele privind participarea locală (inclusiv buletinele nule și voturile prin poștă) din fiecare zonă.

Comisia electorală a estimat că majoritatea anunțurilor privind prezența la vot la nivel de centru vor avea loc între orele 22.30 (pe 23 iunie) și 1.30 (pe 24 iunie). Se așteaptă ca ultimul anunț să aibă loc în jurul orei 4.00.

Apoi, fiecare centru va număra voturile și va anunța totalul pentru cei care se pronunță pentru „rămânerea” în UE și cei care au votat pentru „părăsirea” UE în fiecare din cele 382 de zone. Se așteaptă ca majoritatea centrelor de numărare să facă anunțuri pe 24 iunie, între orele 1.00 și 3.00. Ultimul anunț este așteptat în jurul orei 6,00.

Rezultatele totale locale vor fi adunate pentru 12 regiuni, iar apoi rezultatele finale naționale. Rezultatele finale vor fi anunțate la Manchester de către Jenny Watson, ofițerul șef pentru numărare (Chief Counting Officer).

Secțiile de votare vor fi deschise pe 23 iunie între orele 6.00 și 21.00.

sursa: agerpres.ro