Anul 2017 – cel mai sigur an aviatic pentru cursele comerciale de pasageri

Companiile aeriene nu au înregistrat niciun accident soldat cu decese în zborurile comerciale de pasageri, în 2017. Astfel, compania olandeză de consultanță în domeniul aviatic To70 și Rețeaua de siguranță aviatică au anunțat că „anul 2017 poate fi considerat cel mai sigur de până acum pentru aviație”, informează Reuters.

To70 a estimat rata mortalității accidentelor pentru zborurile comerciale mari de pasageri ca fiind de 0,06 per milion de zboruri, ceea ce înseamnă un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Rețeaua de siguranță aviatică a raportat că în 2017 nu a avut loc niciun deces printre cursele comerciale de pasageri, totodată, însă, au fost înregistrate 10 accidente mortale, soldate cu 79 de decesuri, fiind implicate avioane cargo, dar și aeronave comerciale de pasageri, cu motoare cu elice. Această cifră include și decesul a 12 persoane, în urma accidentului aviatic din 31 decembrie 2017, când o aeronavă Nature Air Cessna 208B Grand Caravan s-a prăbușit la câteva minute după decolare, într-o zonă montană de lângă orașul Punta Islita din Costa Rica.

În comparație, în 2016 au existat 16 accidente și 303 de decese în rândul companiilor aeriene.

În ultimele două decenii, decesele din aviație din întreaga lume au scăzut constant. În 2005, spre exemplu, au fost înregistrate 1015 decese la bordul zborurilor comerciale de pasageri din întreaga lume, scrie Reuters.

 

Foto: virgin.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *