Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Anul 2017 - cel mai…

Anul 2017 – cel mai sigur an aviatic pentru cursele comerciale de pasageri

Companiile aeriene nu au înregistrat niciun accident soldat cu decese în zborurile comerciale de pasageri, în 2017. Astfel, compania olandeză de consultanță în domeniul aviatic To70 și Rețeaua de siguranță aviatică au anunțat că „anul 2017 poate fi considerat cel mai sigur de până acum pentru aviație”, informează Reuters.

To70 a estimat rata mortalității accidentelor pentru zborurile comerciale mari de pasageri ca fiind de 0,06 per milion de zboruri, ceea ce înseamnă un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Rețeaua de siguranță aviatică a raportat că în 2017 nu a avut loc niciun deces printre cursele comerciale de pasageri, totodată, însă, au fost înregistrate 10 accidente mortale, soldate cu 79 de decesuri, fiind implicate avioane cargo, dar și aeronave comerciale de pasageri, cu motoare cu elice. Această cifră include și decesul a 12 persoane, în urma accidentului aviatic din 31 decembrie 2017, când o aeronavă Nature Air Cessna 208B Grand Caravan s-a prăbușit la câteva minute după decolare, într-o zonă montană de lângă orașul Punta Islita din Costa Rica.

În comparație, în 2016 au existat 16 accidente și 303 de decese în rândul companiilor aeriene.

În ultimele două decenii, decesele din aviație din întreaga lume au scăzut constant. În 2005, spre exemplu, au fost înregistrate 1015 decese la bordul zborurilor comerciale de pasageri din întreaga lume, scrie Reuters.

 

Foto: virgin.com