Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aleksei Navalnâi a fost condamnat…

Aleksei Navalnâi a fost condamnat la 15 zile de detenţie

Imagine-simbol

Opozantul rus Aleksei Navalnâi a fost condamnat la 15 zile de detenţie, deoarece a încălcat condiţiile unei condamnări precedente, care îi interzicea să participe la manifestaţii publice, relatează Interfax.

Opozantul rus a fost sancţionat pentru că a distribuit la metroul din Moscova, la 15 februarie, pliante care fac apel la organizarea unui marş la 1 martie 2015.

Activistul în vârstă de 38 de ani, aflat în fruntea protestelor care au avut loc la Moscova în iarna anului 2011-2012, şi care s-a situat pe locul doi la alegerile pentru Primăria Moscovei, a afirmat în mod repetat că acuzaţiile împotriva sa sunt un complot al Kremlinului pentru a-l îndepărta de pe scena politică.

Navalnîi a fost condamnat în iulie 2013 la cinci ani de închisoare pentru fraudă, însă pedeapsa a fost ulterior suspendată. Ulterior, alte pedepse au fost pronunţate împotriva sa, inclusiv în cazul Yves Rocher.

Marţi, justiţia rusă a confirmat în apel pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare la care opozantul rus a fost condamnat în primă instanţă în decembrie în cazul Yves Rocher.

El şi fratele său au fost declaraţi vinovaţi pentru că au deturnat 27 de milioane de ruble (384.000 de euro) în detrimentul filialei ruse a Yves Rocher. Ei au fost condamnaţi şi la plata unor indemnizaţii de 4,4 milioane de ruble (aproximativ 63.200 de euro) firmei.

Tribunalul a precizat că ziua începerii executării pedepsei de către Aleksei Navalnâi va fi 28 februarie 2014, când opozantul a fost plasat în arest la domiciliu.

Sursa: Mediafax