Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri prezidențiale în România: Pe…

Alegeri prezidențiale în România: Pe ce poziții se clasează Iohannis și Dăncilă în sondaje

Foto: timesofisrael.com

Dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale, 41,7% dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, declară că vor vota pentru Klaus Iohannis. Cel puțin, așa arată un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Potrivit sondajului, favorit rămâne Klaus Iohannis, care este urmat, la o mare distanță, de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – cu aproape 14%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, față de 14 procente în iunie.

Pe locul 4 – Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot, față de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – față de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în același sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 15 iulie-2 august. Au fost intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare – plus-minus 3,1%.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din România va avea loc pe 10 noiembrie, iar turul doi – pe 24 noiembrie.

Foto: timesofisrael.com