Alegeri parlamentare în Ucraina, rezultate preliminare: Cinci partide acced în Rada de la Kiev

„Slujitorul poporului”, partidul preşedintelui Volodimir Zelenski, câştigă alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică, 21 iulie în Ucraina cu 42,29% după numărarea a 10,29% din voturi, conform informaţiilor furnizate de Comisia Electorală Centrală de la Kiev.

„Platforma de Opoziţie” se clasează pe locul 2 cu 12,75 % din voturi partidul fostului preşedinte Petro Poroşenco al Ucrainei, „Solidaritatea europeană”- , pe locul 3, partidul fostului premier Iulia Timoşenko „Batkivşcina” (Patria), se situează pe locul 4 şi partidul prooccidental „Golos” (Vocea), fondat în luna mai, se află pe locul cinci, potrivit Comisei Electorale Centrale de la Kiev.

cvk.gov.ua

După scrutinul de duminică, preşedintele Zelenski a fixat drept priorităţi încheierea războiului cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi combaterea corupţiei.

Un mesaj de felicitare a adresat şi prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu. Astfel, aceasta a ținut să îi felicite pe ucraineni pentru mobilizare și „votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”. 

„Îl felicit pe domnul Președinte Volodimir Zelenski cu rezultatul covârșitor obținut în alegeri de formațiunea de care este susținut. Este o mare responsabilitate să primești încrederea atâtor oameni și îi doresc Domnului Președinte și partidului, care îl sprijină, multă forță și perseverență în promovarea unei agende reformatoare pentru cetățenii ucraineni”, mai menționează în mesajul său Maia Sandu.

Potrivit datelor, participarea la vot a fost de 49,84%.

FOTO: agerpres.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    „votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”. Asa mesaj frumos de la Majka la haholi, da se pune de intrebare : La noi pe cind curatenie generala anticoruptie in interes national, ca de doua luni doar demisi onorifice si fugari cu interzicere de parasire de tara, cari se lafae prin kuroartele asieie si evropei. Si nici o arestare cit de cit mai sonora, ca e de unde, are balta peste. Sau intins mrezhe si plase sub shumok, dei prinde pi toti laolalta … si da drumu in alta balta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *