Alegeri parlamentare în Estonia: liberalii câștigă, urmați de extrema-dreaptă

Partidul Reformei, care are o doctrină liberală şi care se află în prezent în opoziţie, a obţinut 40% din voturi la alegerile legislative de duminică, 3 martie, din Estonia, potrivit rezultatelor preliminare făcute publice de Comisia Electorală. Această cifră rezultă doar din votul electronic, folosit de circa 30% dintre alegătorii înscrişi în liste, relatează AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Pe poziţia a doua s-a situat Partidul Poporului Conservator EKRE, de extremă-dreapta (populist- eurosceptic), cu 13,6%, la o diferenţă foarte mică în faţa partidului conservator Pro Patria (Isamaa), cu 12,6%, care face parte din coaliţia de guvernare.

Partidul de Centru, cu o doctrină mai spre stânga, al premierului în exerciţiu Juri Ratas a câştigat 11,7% din voturi, în timp ce a treia formaţiune din coaliţia aflată acum la putere, social-democraţii, a ieşit pe locul al cincilea, cu 11,4% din sufragii, conform acestor rezultate parţiale.

Foto: upnorth.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *