Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aeroportul Zaventem din Bruxelles a…

Aeroportul Zaventem din Bruxelles a fost redeschis

Aeroportul Zaventem s-a redeschis parţial, duminică, 3 aprilie, la 12 zile de la atentatele din capitala Belgiei, în care au murit 32 de persoane, urmând să revină la capacitatea maximă de operare la începutul lunii iulie, relatează Reuters.

Serviciile de transport terestru şi feroviar către aeroport nu funcţionează în continuare, astfel că reprezentanţii aeroportului au avertizat pasagerii să ajungă cu trei ore înainte de decolare din cauza controalelor intense de securitate şi să se deplaseze cu autovehicule personale sau închiriate.

Pasagerii şi bagajele acestora vor fi controlate la sosirea pe aeroport, iar numărul de poliţişti înarmaţi şi militari în zonă s-a suplimentat. Au fost instalate camere de supraveghere pentru a se putea citi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor de pe aeroport şi, de asemenea, vor fi controale neprogramate ale autovehiculelor.

Zaventem este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, unde se înregistrează circa 23,5 milioane de pasageri pe an.