Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Aeroportul Bruxelles-Zaventem va fi redeschis.…

Aeroportul Bruxelles-Zaventem va fi redeschis. A fost semnat un acord privind securitatea

mirror.co

Guvernul belgian și sindicatele polițiștilor care cer o securitate sporită pe aeroporturile belgiene după  atentatele de la Bruxelles au ajuns la un acord vineri seară, situație ce permite redeschiderea aeroportului internațional Zaventem, a informat un responsabil sindical.

Redeschiderea parțială a ghișeelor de check-in într-o clădire provizorie și primele zboruri cu plecare de pe Zaventem ar putea să nu intervină înainte de duminică a afirmat purtătoarea de cuvânt a companiei Brussels Airport, Florence Muls, scrie Agerpres.

„Există un acord, fără ezitare, din partea celor patru sindicate ale polițiștilor” care au obținut întăriri în personal și materiale pentru toate aeroporturile din Belgia, a declarat un responsabil al SLFP-Police, Vincent Gilles, la finalul unei ședințe de criză cu reprezentanți ai ministrului de interne Jan Jambon.

Redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem, pregătit tehnic încă de joi pentru reluarea parțială a activității sale, a fost suspendată în așteptarea acestui acord, după ce sindicatele polițiștilor au amenințat cu greva dacă nu obțin măsuri de securitate suplimentare.

Principala revendicare a sindicatelor de polițiști a fost garantarea controlului sistematic al tuturor pasagerilor și bagajelor acestora la intrarea în aeroport. Vincent Gilles a informat că au avut 90% câștig de cauză, obținând ca aceste controale să aibă loc înainte de trecerea zonei vamale rezervate numai pentru pasagerii care se îmbarcă.

Liderul sindical a subliniat că aeroportul, închis după atentatele de pe 22 martie, se va redeschide în următoarele zile. Acum este o decizie politică, a precizat el.

Foto: mirror.co

Sursa: agerpres.ro