Acuzații grave. Armamentul pentru protestatarii din Kiev trecea prin R. Moldova

Armamentul pentru protestatarii din Kiev, în 2013, era furnizat din străinătate şi trecea inclusiv prin teritoriul R. Moldova, a declarat vineri, la Sevastopol, fostul ministrul ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko, citat de RIA Novosti.

“Iniţial, protestatarii erau îndemnaţi să aducă arme de acasă. Apoi a apărut informaţia că ei primesc armament din străinătate. Într-o a treia etapă, manifestanţii au atacat posturi ale poliţiei şi depozite de arme în vestul Ucrainei”, a declarat Zaharcenko, ministru de Interne al Ucrainei până la sfârşitul lui februarie 2014.

“Am analizat canalele folosite pentru transportarea armamentului şi am stabilit că acesta trecea prin Marea Neagră şi Republica Moldova”, a adăugat fostul oficial, menţionând că poliţia nu a reuşit să aresteze persoanele care importau armament în Ucraina.

“Am informat personal ambasadele statelor occidentale privind faptul că protestatarii dispun de armament, însă acestea insistau că forţele de ordine trebuie să dea dovadă de reţinere în orice situaţie”, a afirmat el.

Potrivit lui Zaharcenko, printre protestatari se numărau mai mulţi consumatori de droguri.

La 21 noiembrie 2013, în cadrul unui summit la Vilnius, preşedintele prorus Viktor Ianukovici a renunţat la semnarea unui acord de asociere cu UE în favoarea unei cooperări crescute cu Rusia. Acest refuz a declanşat mai multe săptămâni de manifestaţii proeuropene şi a determinat fuga lui Ianukovici după o baie de sânge în rândul manifestanţilor în februarie.

Revoluţia din Piaţa Independenţei (Maidan Nezalezhnosti) a fost urmată de tensiuni cu Rusia, care a anexat regiunea ucraineană Crimeea, la începutul lui martie, şi de un conflict separatist soldat până acum cu cel puţin 4.300 de morţi.

sursa: mediafax.ro


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. tika

  Boala acestor timpuri:vine americanu si bate botul rusului!!!
  Popoarele cu fundul rupt si spirit calik le place sa ceara ajutor de la pidarasii capitalisti,care nu au nimik sfint si creativ in viata
  Provocarea violentei este o distractie a oamenilor bogati…kind gusa e plina si nu mai au ce face se vira cu democratia de kikat in sufletele popoarelor,pentru a crea confuzie din cauza ca au nevoe de spirit(sexul anal nu iti da spirit)iti da doar dorinta de a fute altii!!!

  in ceea ce priveste coruptia si stilul de viata in moldova e doar rezultatul causului creat de NATISTI!!!
  in timp ce NATISTII creau unda ,fregvenza ràului,ràutàtii pesoanele abile de acea undà au folosit situatia imbogàtindusi burta si buzunarul prin metode favorabile fregventei la moment

  respiram aerul care il creem!!!!

 2. Geo

  Alo,Tika, tu de pe ce planetă ai căzut, băiatule? Cred că te-ai lovit rău la cap dacă debutezi asemenea prostii. O singură întrebare: Transnistria tot americanii ne-au luat-o? După ce răspunzi la întrebare poți să-i pupi mai departe în fund pe ruși și să te duci să-ți scoiți de la bancomat copeicile trimise de Putin.
  Tu respiri aerul pe care îl crează Putin cu fundul!

 3. tika

  da de ce trebue sa iti raspund???
  nu cred ca sint obligata
  TU AI PAREREA TA…EU AM PAREREA MIA
  pace si sanatate fiecare cu a lui
  nu contrazic pe nimeni si las ca fiecare sa aiba parerea lui…astae se numeste:RESPECT…ok!!!

  nu e problema in americani sau in rusi…e problema ca lumea are nevoe de conflicte si orice tema e buna pentru asi descarca sacul cu rahat
  NATISMUL E O BOALA SI ANUME DE LA EL PORNESC RAZBOAELE…astae bah bah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *